Bewerkingstips

Uit WIKIvarium
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Instructievideo's

Informatie toevoegen en bewerken

Een nieuwe pagina aanmaken

Basisbeginselen

Een spelfout of onjuistheid aanpassen

Bovenaan de pagina staan een aantal tabbladen. Klik op het tabblad bewerken. Je kunt de aanpassing in het tekstvak aanbrengen.

  • Klik onderaan op ‘wijzigingen bekijken’ om snel de huidige en nieuwe situatie te bekijken.
  • Klik onderaan op bewerking ter controle te kijken om te zien hoe het eruit komt te zien wanneer je de pagina zou opslaan.
  • Klik onderaan op ‘pagina opslaan’ wanneer je zeker bent van je wijziging.

LET OP!! De wijziging wordt pas doorgevoerd wanneer je op ‘pagina opslaan’ hebt geklikt!

Een nieuwe pagina maken

Wanneer je een nieuw artikel wilt schrijven, zorg dan altijd dat je zeker weet dat het artikel nog niet bestaat. Je kunt dit doen door op het onderwerp te zoeken met de zoekmachine. Zoek ook op verwante onderwerpen. Wanneer blijkt dat de pagina al bestaat kun je het artikel aanvullen met jouw kennis. Wanneer de pagina nog niet bestaat kunt u boven de zoekbalk op het rode woord ‘aanmaken’ klikken. Je komt op een bewerkingspagina en kunt jouw artikel schrijven.

Kijk voor meer basisbeginselen op snelcursus wikipedia. Deze cursus duurt ongeveer 10 minuten, u kunt daarna direct aan de slag.

Wanneer u andere vragen heeft kunt u bij de bewerkingstips van wikipedia kijken.

Bestanden

Je kunt ook (aan het onderwerp gerelateerde) bestanden uploaden en gebruiken in artikelen. Wanneer je wilt weten hoe dit moet, ga dan naar de gebruik van bestanden-pagina van Wikipedia. Let op, het is belangrijk om rekening te houden met auteursrechten van bestanden die je op WIKIvarium wilt plaatsen. Regels hiervoor vindt je bij gebruik van mediabestanden van wikipedia.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over het invoeren van nieuwe artikelen of het bewerken van bestaande artikelen neem dan contact op met de Octaaf Adviesgroep in Nieuwegein.

Bewerkingstips Bron: Wikipedia, de vrije encyclopedie.

Servicepagina's WIKIvarium:Meedoen aan het WIKIvariumSpelregelsBewerkingstipsWIKIvarium:PrivacybeleidWIKIvarium:Algemeen voorbehoudWIKIvarium:Over WIKIvarium