WIKIvarium:Gebruikersportaal

Uit WIKIvarium
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

WIKIVARIUM

WIKIVARIUM is gratis te gebruiken om informatie te zoeken én om informatie toe te voegen. Om mee te helpen artikelen te schrijven, corrigeren en uit te breiden is geen aanmelding nodig, je kunt meteen aan de slag! Maar wie dat wil kan in een paar seconden een gebruikersnaam aanmaken. Het is de bedoeling dat veel mensen met een flinke dosis gezond verstand meeschrijven aan het WIKIVARIUM. Iedere bezoeker kan meedoen. Klik op een onderwerp dat je interesseert, waar je iets van af weet, en voeg er iets aan toe, verbeter een spelfout, of schrijf een mooi artikel. Een prima gelegenheid ook om de eigen kennis op te frissen en met anderen te delen.

Meewerken aan het WIKIVARIUM is eenvoudig. Bij de bewerkingstips vindt u basisbeginselen om mee te kunnen doen aan WIKIvarium. Voor een uitgebreide handleiding kunt u de handleiding van wikipedia gebruiken. Verder op deze pagina staan een aantal tips om snel te kunnen beginnen.

WIKIVARIUM heeft een aantal belangrijke spelregels. Voor de rest volgt WIKIVARIUM de spelregels van Wikipedia, de vrije encyclopedie.

Bewerkingstips

  • Aan de linkerkant van het scherm staat, onder het kopje 'zoeken', een veld waarin je tekst kunt typen om bestaande onderwerpen te vinden, vervolgens kan je bovenin voor het tabblad bewerken kiezen, om veranderingen aan te brengen of nieuwe tekst te maken.
  • Vul onder de bewerkingspagina het veld “Samenvatting” in om (bondig) uit te leggen wat je veranderd hebt.
  • Gebruik eerst de knop “Toon bewerking ter controle” voordat je de bladzijde definitief opslaat. Zo kun je zien of je aanpassingen er goed uit komen te zien.
  • Gebruik dubbele haken om een [[onderwerp]] te linken. Een onbeschreven onderwerp ziet er doorgaans uit als onderwerp, terwijl bestaande links eruitzien als onderwerp.
  • Gebruik overlegpagina's om indien nodig te overleggen of (drastische) wijzigingen toe te lichten. Onderteken je overleg met ~~~~.

Als een link rood onderstreept is, is dat een uitnodiging om een nieuw artikel te maken over dat onderwerp. Als je iets over het onderwerp van de rode link te vertellen hebt, klik dan op de rode tekst en schrijf over het onderwerp. Als het een bekend onderwerp is, zoek dan voor de zekerheid even of er niet al een soortgelijk artikel bestaat met een andere naam.

Rechten en plichten

De regels en richtlijnen alsmede de regels omtrent auteursrechten die gelden voor het Wikipedia, gelden ook voor teksten en ander materiaal op het WIKIVARIUM.